Zpět na hlavní stránku

Sportovní úspěchy ZŠ Křenová Brno

Pohár Europoint Brno 2008 odstartoval zápasem v kopané

Mezi družstvy ZŠ Křenová a ZŠ Křídlovická


družstvo ZŠ Křenová

Turnaj Europoint Brno 2008 zahájil v úterý 7. října 2008 fotbalovým zápasem na našem hřišti. Postup do dalšího kola si bohužel zajistil zásluhou útočníka Sojky tým ZŠ Křídlovická, který nás porazil 4:2. V turnaji startují celky složené ze žáků nejvyšších ročníků šesti základních škol, které se nacházejí v prstenci kolem vznikajícího Jižního centra. Během října budou následovat další sportovní akce, a to spolu s fotbalovými zápasy soutěže ve florbalu, v košíkové a v sálovém veslování, kterého se také hodláme zúčastnit. Naše barvy bude reprezentovat družstvo složené ze dvou chlapců a dvou dívek. Celkový vítěz získá Pohár Europoint Brno 2008, nejlepší týmy z jednotlivých sportovních odvětví pak poháry Jižního centra.

družstvo ZŠ Křídlovická

V úvodním zápase turnaje mezi fotbalovými týmy základních škol hostila naše škola celek Křídlovické. Hned v druhé minutě skóroval Kandi Taveira, ale hosté postupně získali převahu a dokázali ji využít. Největší podíl na tom měl deváťák Patrik Sojka ze ZŠ Křídlovická, který třikrát skóroval. Měl ještě další šance, ale naše dobrá obrana mu v tom zabránila. Stačili jsme dotahovat náskok, snažili se, ale v závěru nám chyběla trocha štěstí a koncentrace.

Branky – ZŠ Křenová: Taveira (2. minuta), Klikar (15.)
ZŠ Křídlovická: Sojka (10., 15. a 23.), Pazdera (14.)


Sestavy
ZŠ Křenová: Kandi Taveira, Patrik Bednorz, Jakub Klikar, Miroslav Dirda, Patrik Lakatoš, Roman Odehnal, Rosťa Čísl, Mirek Barkoci
ZŠ Křídlovická: Jan Horváth, Radek Pazdera, Patrik Sojka, Jakub Zerzáň, Ondřej Němeček, Jan Jurečka, Jakub Šmarda, Tomáš Klouda


Více fotografií zde.

Připravil Mgr. Petr Kapounek




<< zpět / top ^

 


Europoint Brno 2008 - tentokrát sálové veslování


naši veslaři

Ve čtvrtek 16. 10. 2008 jsme se zúčastnili dalšího kola soutěže Europoint Brno 2008, turnaje žáků základních škol nacházejících se v prstenci kolem vznikajícího brněnského Jižního centra. Tentokrát to bylo ve smíšených družstvech sálového veslování. Ani nám tak nešlo o nějaké medailové umístění, ale alespoň si vyzkoušet tento druh sportu na veslařských trenažerech. Bez dlouhého rozmýšlení jsme utvořili tým deváťáků ve složení Kandi Taveira, Tomáš Hruška, Monika Ovečková a Petra Baráková a jeli reprezentovat naši školu na ZŠ Křídlovickou. Zde již bylo vše připraveno a po krátkém úvodu a vyzkoušení techniky jízdy na veslařských trenažerech jsme si vylosovali první rozplavbu. V té byl z našich veslařů nejrychlejší Kandi, který 500 m ujel za 2 minuty. Po nás veslovali zástupci ZŠ Bakalovo nábřeží, Horní a Křídlovická. Zjistili jsme, že veslování není žádný lehký sport a odměnou za naše snažení nám byly překrásné ceny, které jsme obdrželi od pořadatelů soutěže. Červené batůžky a polokošile s nápisy Europoint Brno, ve kterých nás určitě ve škole uvidíte, máme právě odtud.


Více fotografií zde.

Připravil Mgr. Petr Kapounek



Hurá na desetiboj



V pátek 26. září se naše škola zúčastnila Samsung Desetiboje.

Závod se konal na atletickém stadionu VUT MU v Brně. Naši školu reprezentovali vybraní žáci z 1. a 2. stupně.

Počasí nám sice moc nepřálo, ale i přesto naši žáci podali pěkné výkony.
Odměnou za jejich snahu bylo setkání s našimi olympioniky Ludmilou Formanovou a Romanem Šebrlem.


Připravila Mgr. Lenka Hrubá




<< zpět / top ^