Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2016 - 2017

 

 

vloženo 6. května 2017

Poznej svoje město

V naší škole probíhá společný projekt žáků 8. A a 6. třídy s názvem "Poznej svoje město". Žáci postupně navštěvují jednotlivé památky a významná místa v našem krásném městě Brně. V měsíci březnu se společným cílem stal letohrádek Mitrovských. Vybrali jsme jej také kvůli právě probíhající výstavě Slavní detektivové na stopě zločinu. Výstava byla po všech směrech krásně připravena. Žáci se dozvěděli mnoho zajímavého o nejslavnějších detektivech, které znají z knižního zpracování. Zároveň měli ale také možnost si ve spodních patrech letohrádku vyzkoušet samotnou práci detektivů. Nachystány zde pro ně byly různé detektivní hlavolamy. Dále také možnost zkusit si odebrání otisků prstů, sestavení portrétu pachatele i možnost vyzkoušet si svoji schopnost dedukce. Dětem i nám se výstava moc líbila. Pozdější návrat do školy jsme spojili s vycházkou po městě a zakončili jsme ji i malým občerstvením. Žáci i pedagogové si společný den moc užili a již teď plánujeme další vycházku, která bude tentokrát zaměřena i na místa modernějšího charakteru. Tato spolupráce mezi těmito třídami je pro nás učitele i děti obrovským přínosem. Ukazuje v praxi umění spolupráce mezi různými ročníky. Těšíme se na další společné akce v budoucnu :-).



Připravila: Mgr. Petra Horká


<< zpět / top ^

 


vloženo 18. dubna 2017

Matematický král




I letos se na naší škole uskutečnila matematická soutěž – Matematický král. Soutěžilo se  ve dvou kategoriích – 6. a 7. ročník, 8. a 9. ročník. Každá skupina měla za úkol vyřešit 20 příkladů – slovní úlohy, logická cvičení i numerické počítání. Putovní korunu krále matematiky na ZŠ Křenová za nejlepší výkon si letos podepsala Erika Dirdová z 9. třídy.
V mladší kategorii byl nejúspěšnější řešitel Nikolas Horváth ze 7. A.
Všem účastníkům děkujeme, výhercům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v matematice v příštím roce.



Připravila: Mgr. Anna Krausová


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. dubna 2017

Bubenická soutěž na Křenové

Bubenická soutěž. V hodinách hudební výchovy na druhém stupni ZŠ mohou naši žáci hrát na celou řadu hudebních nástrojů. Jedním z nich jsou i elektrické bicí. Obliba tohoto nástroje je obrovská. Proto není divu, že mezi žáky byl zájem uspořádat bubenickou soutěž. Ta se uskutečnila ve středu 5. dubna 2017 v odpoledních hodinách. Krom žáků druhého stupně se mohly zúčastnit i děti z prvního stupně. Ty nehrály na bicí soupravu, ale na malé bubínky – drumbeny. Soutěž probíhala tak, že bubeníci měli za úkol doprovodit na kytaru hranou píseň. Porota, která se skládala ze současných i minulých bubeníků naší školy, rozhodovala… Sledovala rytmus, přechody, nápaditost doprovodu, výraz bubeníka a další.
Prohlédněte si výsledky soutěže a několik fotografií.

Výsledková listina ZDE!

Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Z. Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 6. března 2017

Slavíci ve školní lavici

Slavíci ve školní lavici. Dne 22. února 2017 se konalo další kolo populární pěvecké soutěže "Slavíci ve školní lavici". Soutěžily děti z prvního i druhého stupně ZŠ. Zpěváci mohli zpívat sólově, popř. ve dvojicích. O doprovod se postaral Martin Girga (klávesy) a já (kytara). Našli se i tací, co zpívali bez hudebního doprovodu. O tom, kdo je "nejlepší", rozhodovala pětičlenná porota. Tolik porotců ještě nikdy nebylo :-) Přítomno bylo několik desítek posluchačů, kteří se postarali o dobrou atmosféru celé akce.
Jak vše dopadlo? To se dozvíte po kliknutí na následující odkaz:
Výsledková listina ZDE!

Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Z. Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 23. února 2017

Bruslení v Olympii

Již poněkolikáté jsme si vyrazili do Olympie na kluziště. Nadšení sportovci si nezapomněli hokejky a změřili mezi sebou sílu za vydatné podpory svých učitelů. Nezaháleli ani začátečníci, kteří se ve své snaze nenechali zahanbit. Krásně svítilo sluníčko a všichni jsme si to moc užili. Tuto zimu to bylo poslední bruslení, ale už se těšíme všichni na další sezónu.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Anna Krausová


<< zpět / top ^

 


vloženo 21. prosince 2016

Liga deskových her

Dne 30. listopadu 2016 proběhl již sedmý městský turnaj ligy deskových her. Letos se turnaje zúčastnilo 21 škol z celého Brna! Každá škola mohla na turnaj nominovat jen své 4 zástupce. Za naši školu nastoupili MICHAL DIRDA, VERONIKA DIRDOVÁ, KATKA JAROLÍKOVÁ a NATÁLIE BAGAROVÁ. Všichni čtyři žáci jsou ze 4. A.
A jak to celé probíhalo?
V prostorách Úřadu městské části Brna-střed jsme potvrdili účast a každý z nás získal od pořadatele placku se jménem, kterou jsme si připnuli na triko, aby nás rozhodčí u jednotlivých her mohl oslovovat jménem. Po prezentaci jsme se šli usadit ke stolu. V sále už bylo živo, odhadem kolem 80-ti dětí lačných po vítězství v prestižním turnaji. Se vší pokorou a skromností jsme se usadili a vyslechli si, jak bude vše probíhat.
Po úvodních slovech turnaj započal. Hráči si dle svého vybírali, kterou hru chtějí hrát a podle toho libovolně obcházeli 24 stolů, u kterých vždy seděl rozhodčí s nachystanou hrou. Soutěžící si mohli vybrat např. z těchto deskových her: Mamma mia, Velbloudí závody, Digit, Alhambra, Hackmack z žížalek, Noé, Nalož a jeď...
Po tříhodinovém klání a spočítání bodů za jednotlivé hry, byl znám vítěz turnaje. Nás zajímala jen kategorie 1. stupně :-)
A jak se naše škola umístila?
Na tento turnaj jsme šli hlavně nasát atmosféru a naučit se nové hry. Platilo pro nás přísloví, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.
O to větší a upřímnou radost jsme měli, když z mikrofonu při vyhlášení 1. místa v kategorii 1. stupně zaznělo jméno MICHAL DIRDA ze ZÁKLADNÍ ŠKOLY NA KŘENOVÉ. Michal si hrdě a s úsměvem šel pro svou výhru. Byla jí nová desková hra o hudbě. Všichni jsme si na památku z turnaje odnesli tričko s potiskem, placku se jménem a hlavně skvělý zážitek a úžasný pocit vítězství.
Za sebe - všechny čtyři - Katku, Verču, Natálku i Michala musím moc pochválit. Celé dopoledne se chovali vzorně a moc se snažili. Ani pochvala a odměna od vedení školy je neminula :-)
Už teď se těšíme na příští rok :-)



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Vladimíra Ryvolová, vedoucí deskových her


<< zpět / top ^

 


vloženo 12. listopadu 2016

Akce 7. A - Obři oceánů

Třída 7. A navštívila edukativní interaktivní výstavu, kde si prohlédla opravdové obry oceánů.
Modely "obrů" byly v životní velikosti, na videích byl promítán jejich  opravdový život, na oceánské zvukové stěně se daly porovnat jejich hlasy a v interaktivním koutku s brýlemi na očích jsme se ocitli přímo v oceánu mezi žraloky a delfíny.
Všechny nás akce potěšila!



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Anna Krausová


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2015/2016

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2014/2015

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2013/2014

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2012/2013

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2011/2012

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2010/2011

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2009/2010

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v předminulém roce...

<< zpět / top ^