Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2012 - 2013

 

 

vloženo 28. června 2013

Školní a výcvikové zařízení HZS Brno v Brně – Líšni

HZS Brno Ve středu 22. 5. 2013 jsme navštívili Školní a výcvikové zařízení HZS Brno v Brně – Líšni. Celá naše návštěva byla velmi dobře zorganizována. Během jednoho dopoledne byli žáci podrobně seznámeni s různými typy hasičských vozů a hasičskou technikou, která je používaná při zásazích. S našim průvodcem jsme dále shlédli celou řadu činností, které v areálu příslušníci HZS nacvičovali. Chvílemi jsme nevěděli, kam se dříve podívat. Velmi zajímavý výcvik probíhal doslova na každém kroku. Vše nám bylo našim průvodcem srozumitelně vysvětleno. Žáci si tak vytvořili jasnou představu o nelehké práci hasiče i nutnosti nezbytné opatrnosti v rámci prevence. Cílem naší návštěvy byla také snaha ukázat žákům možnosti jejich další profesní orientace po ukončení studia.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Daniela Šamánková


<< zpět / top ^

 


vloženo 11. června 2013

Fotbalový turnaj ligy komunitních škol

Projektová akce - fotbalový turnaj V uterý 21. května 2013 se brzy ráno scházíme ve vestibulu brněnského nádraží. Na nikom však není vidět sebemenší známka ospalosti. Vyrážíme totiž do našeho hlavního města, utkat se zde ve fotbale na Turnaji ligy komunitních škol. Cesta utíká rychle a za necelé tři hodiny se ocitáme na Hlavním nádraží v Praze. Odtud již míříme přímo na fotbalové hřiště FK Žižkov, kde se celá akce koná. Jdeme trochu se zpožděním, takže ostatní - již přítomné týmy - začaly hrát. V prvním zápase se mezi sebou utkaly týmy ZŠ Havlíčkovo náměstí a ZŠ Grafická. Po pár chvílích sledování zápasu je zřetelné, kdo má na hřišti převahu. Tento zápas nakonec končí neuvěřitelných 7:0. Před dalším zápasem se stačili hráči krátce občerstvit a ZŠ Grafická znovu nastupuje, nyní proti ZŠ Předlice. Zde je již zprvu opět znatelná převaha hráčů ZŠ Grafické. Vynaložili na přípravu jistě nemalé úsilí, aby byli v takové kondici. ZŠ Grafická nakonec vyhrává opět 7:0. Konečně přicházíme na řadu my. Proti nám nastupují hráči brněnské školy ZŠ 28. října. V prvním poločase vypadá, že nám štěstí přeje, avšak po prvotní radosti přichází sada gólů, které Osmec posouvají do vedení. Při závěrečném hvizdu je stav 5:2 pro ZŠ 28. října. Druhý zápas hrajeme se ZŠ Havlíčkovo náměstí. Ti nás však hned po startu začli školit a po půl hodině je výsledek jasný. ZŠ Havlíčkovo náměstí poráží Křenku 5:2. Na závěr se utkaly týmy s jasnými výsledky, které je posunuly až do finále. Zápas mezi Osmecem a ZŠ Grafická, to byla opravdová podívaná. Oba týmy dávaly do hry všechny síly, které ještě našetřily. Grafická měla však herní převahu a tím také vyhrála celý fotbalový turnaj. Po rozdělení cen a diplomů jsme se začali pomalu vracet ke svým domovům. Někteří blíže, jiní trochu dál. I když jsme nebyli jedni z nejlepších, nakonec jsme obsadili na výsledkové listině krásné čtvrté místo. Děkuji tímto všem zúčastněným a budu se těšit na příští ročník, kdy si budeme moci navzajem zase poměřit své síly.
Tento fotbalový turnaj mohl být realizován díky projektu Křenka – zážitkem k inkluzi, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.



Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Tomáš Gaja


<< zpět / top ^

 


vloženo 5. června 2013

Jaro a volný čas

Projektová akce - Jaro a volný čas Jaro je v plném proudu a pokud zrovna neprší, děti si nejraději užívají chvíle volna venku. Aby uměly svůj čas prožít smysluplně, připravili jsme pro žáky na 1. stupni preventivně zaměřený příležitostný program Jaro a volný čas.
Nejmladší děti se na školním hřišti učily, jak zábavně a zdravě je možné prožít svůj volný čas. Na jednotlivých stanovištích si vyzkoušely skákání přes švihadlo, jak nakreslit a hrát panáka nebo jak si křídou na chodník nakreslit hlavolam a procvičit si počítání. Sluníčko nám krásně svítilo a aby s námi zůstalo i ve škole, vyrobili jsme si je z papíru.
Žáci 3. a 4. ročníků už vědí, jak je prima užít si pěknou procházku podél řeky Svitavy nebo projít naučnou stezku. Ta naše nese název Stezka zdraví a vine se povodím říčky Ponávky z Řečkovic přes Jehnice až do Lelekovic. Své hezké zážitky si můžeme připomenout díky plakátům, které jsme po návratu do školy společně vytvořili. Příště děti možná přemluví i rodiče a výlet si užijí společně s celou rodinou.
Příležitostné tematické programy a další aktivity neformálního vzdělávání mohou být realizovány díky projektu Křenka – zážitkem k inkluzi, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Hana Hadrabová


<< zpět / top ^

 


vloženo 3. června 2013

Deskovky - Turnaj na Osmecu

Turnaj v deskových hrách na Osmecu Dne 24. 5. 2013 se již potřetí uskutečnil turnaj mezi školami. Hostitelem byla opět ZŠ a MŠ Brno, nám. 28. října 22. I když jsme tentokrát byli v menším počtu, nic to neubralo na výborné atmosféře a soutěžním duchu. Hráli se hry Ubongo, Trans Amerika, Colloretto, Mamma Mia, Želví závody a Heck Meck.
Přestože naše žákyně soupeřily se staršími a zkušenějšími, dokázaly v konkurenci obstát a Sandra Funtiová získala 3. místo. Každý si za účast odnesl drobné upomínkové předměty a něco sladkého. Výherci potom malý dárek a diplom. Tak zase za rok...



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 18. května 2013

Výtvarné dílny ke Dni matek

Dílny ke Dni matek Moje milá maminko,
starostí jen malinko,
zato štěstí, lásky dost,
Tobě přeji pro radost!


Touto básničkou by naše dílny mohly začít. Protože se blížil Den matek, ve čtvrtek 9. 5. 2013 jsme si uspořádali výtvarné dílny zaměřené na vyrábění dárečků pro maminky. Po naší školní chodbě se linula vůně z perníkových srdcí, která jsme si ještě ozdobili a doplnili přáníčkem. V dalších dílnách nás čekalo vyrábění krepové kytičky na špejli, kytičkového svícínku, rámečku na fotografii, přáníčka z papírového srdce. Každý z nás se snažil o nejlepší výrobek, kterým bychom svoje maminky potěšili. Úžasná byla i spolupráce mezi žáky, kdy starší se snažili pomáhat těm mladším. Přišlo se za námi podívat i několik rodičů. Dílny jsme si užili a budeme se těšit na další!

Výtvarné dílny jsme si mohli uspořádat díky projektu Křenka – zážitkem k inkluzi, který je financovaný Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.



Fotografie zde!

Připravila: Květoslava Adamová


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. května 2013

Dobrovolná brigáda na pozemcích školy

Dobrovolná brigáda na pozemcích školy Dne 8. 5. 2013 byl sice státní svátek, ovšem pro několik nadšených pracovníků z řad pedagogů a vedení školy byl tento den dobrovolně "pracovní". Bylo třeba silných i pilných rukou ku zvelebení hřiště na Mlýnské i Křenové, aby si děti měly kde bezpečně hrát. Silné ruce se našly u mužů z vedení školy a spřátelených jedinců, kteří zvítězili v boji se starým betonovým pískovištěm, ruce pilné zase u žen, které uklidily prostory a esteticky upravily záhonky. Po vzorně vykonaném díle byl samozřejmě čas i na luxusní oběd z grilu - menu bylo pestré a všem všechno chutnalo :) A dětem se na pěkně upravených prostorech moc líbí.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Lenka Dvořáková


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. května 2013

Slavíci ve školní lavici :: pěvecká soutěž

Slavíci Dne 30. dubna se na naší škole uskutečnila již tradiční pěvecká soutěž s názvem Slavíci ve školní lavici.
V letošním roce se zúčastnilo kolem dvaceti soutěžících z prvního a druhého stupně základní školy. Do poroty zasedla trojice ostřílených muzikantů - Ludmila Kotlánová, Jana Procházková a Adam Prokopec. Ti rozhodovali o jednotlivých soutěžících. Za mikrofonem se střídali jak jednotlivci, tak dua. Doprovod zajišťovali členové školní skupiny Bongáči. Diváci se jistě bavili :-) Shodli jsme se, že letošní soutěž byla na dobré úrovni. Soutěžící věnovali mnoho času k nacvičení svých skladeb. Zazněly lidovky, písně umělé... České, romské. Rychlé, pomalé...
Podívejme se, jak soutěž dopadla:
I. stupeň:
1. místo: DIRDOVÁ Erika, 5. třída
2. místo: DAŇOVÁ Andrea, 4. A a DANČOVÁ Lenka, 3. A
3. místo: BEROUSEK Valentýn, 4. A a FILOVÁ Samanta, 5. třída

II. stupeň:
1. místo: ALBRECHT Dominik, 7. A
2. místo: FILOVÁ Michaela, 6. A
3. místo: KROKOVÁ Renata, 6. A
Zvláštní ocenění za osobitý přístup v beatboxu získal TOMÁŠ Nikolas, 7. A.
Mimořádné ocenění za téměř profesionální výkon - "zařazení do hudební síně slávy školy" - získal POLLÁK Marcel, 9. A.

Všem výhercům blahopřejeme a těšíme se na jejich vystoupení na Jarmarku školy!



Fotografie zde!

Připravili: Mgr. Veronika Kohoutová a Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 1. května 2013

Pastelky a Brumlíci uspěli na cestě tajemným labyrintem

akce Labyrint EchelidorDva čtyřčlenné týmy z naší školy Pastelky a Brumlíci navštívili v úterý 16. dubna 2013 Tyršovu základní školu na Kuldové 38, kde se zúčastnili zážitkové hry LABYRINT ECHELIDOR určené žákům 4. a 5. tříd. Škola se v tento den proměnila v tajemný svět plný zvláštních bytostí, ve kterém na hráče čekalo plno nástrah a zapeklitých úkolů. Zvládnout je mohl pouze ten, kdo má bystrou hlavu, šikovné ruce a dokáže s ostatními táhnout za jeden provaz. Každý tým prošel postupně sedmi místnostmi a plnil různé úkoly, kde žáci využili své znalosti a dovednosti z matematiky, přírodovědy nebo pracovních činností. Samotné znalosti ale nestačily. Kdo chtěl úspěšně projít labyrintem a zasloužit si svůj díl pokladu, musel dokázat, že se umí s ostatními domluvit a spolupracovat. Nebylo to zkrátka vůbec snadné, ale oba naše týmy to skvěle zvládly a udělaly sobě i nám velkou radost.
Účast žáků na této akci se uskutečnila v rámci lekcí osobnostní a sociální výchovy – aktivity projektu OP VK s názvem KŘENKA – zážitkem k inkluzi, reg.č. CZ.1.07/1.2.00/27.0012. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.



Fotografie zde!

Připravili: Hana Hadrabová a Adam Prokopec


<< zpět / top ^

 


vloženo 8. dubna 2013

Velikonoční dílny

Velikonoční dílnyVenku stále mrzlo, padal sníh, ale na naší škole se probouzelo jaro.
V úterý 26. 3. 2013 u nás probíhaly, díky projektu KŘENKA – zážitkem k inkluzi, který je financovaný Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost „Velikonoční dílny“.
Někteří učitelé „téměř nespali“, aby vymysleli výrobek, který by děti nejvíce zaujal. Výsledkem byla spousta zajímavých nápadů z tradičních i netradičních materiálů. Mohli jsme si vyrobit velikonočního beránka z polštářové plsti, barvené polystyrenové vajíčko, ptáčka na kolíčku, velikonoční pozdrav, motýlka a kuřátka na špejli, která jsme zapichovali do kelímků zasetých trávou, také jsme si mohli zatavit barevné prostírání a vyzkoušet zdobení perníčků.
I když občas někdo „ustřihl víc, než měl, kápl lepidlo tam, kam nepatřilo“, veselou atmosféru to nenarušilo. Děti se nadšeně chlubily výrobky, které si samy zvládly vyrobit. Dokonce si přišli vyzkoušet své dovednosti i někteří rodiče. Výborně jsme se všichni bavili a určitě se budeme snažit v této tradici pokračovat.



Fotografie zde!

Připravila: Květoslava Adamová


<< zpět / top ^

 


vloženo 7. dubna 2013

Bezpečný internet

Bezpecny internetDne 21. 3. 2013 proběhla na ZŠ Křenová přednáška pořádáná pro rodiče a zaměstnance školy s názvem „Bezpečný internet“. Lektoři sdružení Národního centra bezpečnějšího internetu (NCBI, www.saferinternet.cz) nám poskytli spoustu zajímavých informací a materiálů k dané tématice. Jednalo se zejména o předcházení a snižování rizik sociálních sítí spojených s jejím užíváním (např. kyberšikana, kyberstalking, kybergrooming, sexting, happy slapping, extremismus ad.).
Např. výchovně-vzdělávací server www.bezpečne-online.cz pro mladé ve věku 12-17 let a jejich učitele poskytuje nejen informace a návody k bezpečnějšímu užívání internetu, ale i výukové materiály pro učitele využitelné v hodinách.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Iveta Nováková


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. března 2013

Očima Dalimila - únor

Dalimilova kronikaLetošní únor nám utekl velmi rychle, hlavně díky tradičním jarním prázdninám. Avšak i za těch několik únorových dní se na naší škole uskutečnilo mnoho zajímavých akcí. Zastavili bychom se u dvou z nich, jedna proběhla v MŠ a přípravném ročníku, ta další se týkala všech žáků druhého stupně.
Ve středu 20. 2. se celý druhý stupeň přesunul do sálu Břetislava Bakaly. Tam na nás čekal vzdělávací pořad s názvem Země 3000. Byl to vlastně dokumentární film prokládaný vstupy dvou moderátorů, pojednávající o nádherné a tajemné přírodě Ekvádoru a Galapág. Prostřednictvím týmu cestovatelů jsme měli možnost poznat nejprve ekvádorskou metropoli Quito a poté jednotlivé ostrůvky galapážského souostroví i s jejich geograficko-biologickými specifiky. Ocitli jsme se také ve výhni ekvádorských vulkánů a celá virtuální exkurze vrcholila procházkou skrze deštný prales, kde si průvodce troufl dokonce i na lov krokodýlů. Určitě jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o těchto malebných exotických zemích.
O den později uspořádaly paní učitelky karneval pro děti z našich předškolních zařízení. Všichni se ustrojili do slušivých kostýmků a masek a mohlo tak začít bujaré veselí. Za doprovodu známých dětských písní se děti mohly nejenom vydovádět, ale také si hezky zatancovat. A aby se děti odreagovaly a trochu si odpočinuly od tanečních radovánek, byly pro ně připravené různé zábavné soutěže, třeba štafeta v přenášení kroužku na pálce nebo hod míčkem na cíl. Vítězná družstva samozřejmě obdržela sladkou odměnu. Celá akce byla velmi pečlivě zorganizovaná a všem dětem se určitě moc líbila. Na našich webových stránkách si můžete prohlédnout několik karnevalových fotografií.
V těchto dnech se nám pomalu rozbíhá březen, který nám nepochybně přinese mnoho zajímavých akcí – vždyť na jeho konci se můžeme těšit na Velikonoční svátky. Ale o tom všem se dozvíte až za měsíc.

S pozdravem Dalimil


<< zpět / top ^

 


vloženo 18. ledna 2013

Již druhá sbírka víček pro Sofinku!

Před nějakým časem jsem se od svých dobrých přátel dozvěděl o nešťastném osudu malého děvčátka z Kuřimi. Sofie, až do porodu zdravá holčička, bojuje nyní o svůj život. Trpí závažnou poruchou polykání, takže nebyla jiná možnost, než ji do žaludku zavést peg, pomocí něhož přijímá potravu. Malá Sofinka však nedokáže být vyléčena v České republice, každopádně naděje se skrývá v léčbě v zahraničí. Nadstandartní péče v zahraničí je pro rodiče velmi drahá, a tak jsem se rozhodl udělat alespoň něco málo pro to, abych této nešťastné rodině pomohl.
Nejdříve jsem vyzval zaměstnance a žáky školy, aby sběrem víček také pomohli. Za každý kilogram totiž rodina získá 5,- Kč na léčbu Sofinky. K větší motivaci účastníků jsem vyhlásil na škole soutěž, samozřejmě za souhlasu vedení školy, které bylo s touto mou činností seznámeno, a plně mě podporují. Třídní učitelé díky tomuto sběru dál rozvíjí principy sociálního cítění a navádějí žáky ke správnému přístupu v takovýchto situacích.
Z mojí strany je vedena statistika sběru víček, průběžně informuji vedení školy, zaměstnance i žáky o tom, jak soutěž probíhá. Soutěž bude k 31. 1. 2013 průběžně vyhodnocená.
Dokud bude potřeba, tak budeme samozřejmě ve sběru víček pokračovat!


Výzva
Soutěž ve sběru víček
Vyhodnocení soutěže ve sběru víček k 21.12.2012

Připravil: Mgr. Marián Marcin, vedoucí školního klubu Křenka


<< zpět / top ^

 


vloženo 24. prosince 2012

Pohádka o zakleté kočce

„Když ti přeběhne přes cestu černá kočka, dej jí buchtu…“
Pan učitel Petr Oliva s žáky 6. A třídy napsali v hodinách českého jazyka "Pohádku o zakleté kočce". Přečtěte si ji i vy!


Připravil: Petr Oliva


<< zpět / top ^

 


vloženo 20. prosince 2012

Křenová OPEN 2012 :: florbalový turnaj

Slavnostní otevření hřištěDne 12. prosince 2012 v odpoledních hodinách se uskutečnil florbalový turnaj pro žáky druhého stupně naší školy. Každá třída dala dohromady jedno družstvo. A mohlo se hrát. Porovnávaly se síly, ale také taktika. Bylo se na co dívat. Cele odpoledne se soutěžilo o zajímavé ceny. Vítěz si odnesl florbalovou přilbu, dále se rozdávaly florbalové hokejky a míčky. Avšak i pouhý diplom potěšil.
Vítězem se stali žáci 9. A třídy. Gratulujeme!
Celá sportovní akce byla pořádána za podpory projektu KŘENKA - zážitkem k inkluzi, který je financovaný Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.



Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 20. prosince 2012

Vánoční dílny na Křenové

I v letošním předvánočním čase jsme se rozhodli uspořádat „Vánoční dílny“ pro děti a jejich rodiče. Díky projektu KŘENKA - zážitkem k inkluzi, který je financovaný Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jsme byli schopni nachystat pro děti pestrý program. Děti si moly vyrobit adventní věnce. V další třídě si zkoušely ozdobit perníček. Velmi povedené byly vánoční svícny, přáníčka, netradiční ozdůbky na stromeček,… Velký zájem byl o výrobky z keramické hlíny.
Celá akce byla umocněna koledami a celkovou předvánoční atmosférou. O „Vánoční dílny“ byl takový zájem, že jsme je v dalším týdnu ještě zopakovali. Tentokrát již v trochu menším rozsahu, ale se stejnou atmosférou:-)



Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 20. prosince 2012

Mládežnický turnaj – Pohár ministra školství ve florbale

Jako každoročně se i letos pořádal mládežnický turnaj o putovní pohár ministra školství ve florbale. Tento rok však nastala menší změna. Do turnaje se směly zapojit i týmy z prvního stupně základních škol. Takže i naše škola nelenila a využila možnosti zapojit i naše menší žáčky do celorepublikové soutěže. Během dvou měsíců jsme se stihli několikrát sejít na středečních trénincích a kluci udělali spoustu práce. Dne 22. listopadu jsme pak v ranních hodinách, avšak plní elánu a nadšení, vyrazili na halu Start na Lesné. Sešlo se zde šest týmů z Brna a okolí, aby změřily své síly a utkaly se tak o postupové místo do dalšího kola celostátní soutěže. V našem kádru nastoupili: Patrik Šarai, David Pollák, Radek Pilo, Richard Tomáš, Marek Funti, Jiří Funti, Robert Baláš a Aladar Pilo. Z pěti odehraných zápasů se nám podařilo dvakrát vyhrát a to proti Tygrům s Waldorfské školy a v dalším zápase pak s týmem „Borci“ ze Slatiny. Ostatní zápasy jsme odehráli celkem obstojně, ale šlo vidět, že soupeř měl natrénováno trochu více než my. Naši hráči si však z toho vůbec nic nedělali a věří, že na příštím turnaji budeme připraveni i na týmy s vyšším kalibrem. S dvěma výhrami jsme skončili na krásném - avšak nepostupovém - 4. místě. Již teď se těšíme na další ročník tohoto povedeného podniku.


Připravil: Mgr. Tomáš Gaja


<< zpět / top ^

 


vloženo 11. prosince 2012

Turnaj v deskových hrách

deskovky Letos se uskutečnil 15. 11. 2012, opět v sále radnice Brna-střed. Vzhledem k tomu, že se v kroužku deskových her vyměnila sestava, šli na turnaj dva ostřílení hráči - Nikolas Sedláček z 8. A a Honza Bikár ze 7. A. Dále pak dvě nové hráčky Sandra Funtiová z 5. A a Sára Tomková z 6. A. Sešlo se přes 80 hráčů z mnoha brněnských škol a po krátkém přivítání a ujasnění pravidel turnaj začal. V tvářích všech hráčů bylo znát napětí, ale zároveň si celé toto herní dopoledne pěkně užívali. Celá akce byla zakončena soutěží a ochutnáváním zdravých potravin. Nikolas a Sára se umístili na krásném 4. místě, čímž si zaslouží uznání. Těšíme se na příští rok.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 29. listopadu 2012

Festival Roztančené školy 6

Roztančené školyDne 27. listopadu se členové hudebního kroužku Bongáči - společně s částí tanečního souboru - vydali do Prahy, aby se zúčastnili šestého ročníku festivalu Roztančené školy. Tento festival pořádá ZŠ Grafická. Každoročně se na něm sjíždí soubory z celé republiky, aby v odpoledním programu předvedli to nejlepší. Bongáči se letos zúčastnili festivalu v dobrém rozpoložení. Program jsme měli dobře připravený a na vystoupení jsme se moooc těšili. V roli sólového zpěváka vystoupil Marcel Pollák, který se po první písni stal miláčkem publika. První píseň nám pokazily problémy se zvukem. Ale další písně byly již dle našich představ. Tanečnice, které nás doprovázely, vdechly celému vystoupení ještě větší energii.
Děkujeme za podporu projektu KŘENKA – zážitkem k inkluzi, díky kterému jsme se mohli akce zúčastnit.



Fotografie zde!
Video z akce naleznete zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 3. listopadu 2012

Exkurze na Vyšší policejní škole MV v Brně

exkurze Ve středu 24. 10. 2012 se osmé a deváté ročníky, spolu se svými třídními učiteli, zúčastnily exkurze na Vyšší policejní škole MV v Brně. Žáci si prohlédli prostory, ve kterých se policisté vzdělávají a cvičí. Exkurze byla rozdělena do 4 částí.
Nejprve si v tělocvičně školy prohlédli výstroj a výzbroj policistů. Některé cvičné pomůcky si vyzkoušeli na vlastní kůži – molitanové obušky, spreje, makety nožů a zbraní.
Poté se přesunuli na krytou střelnici, která je v areálu školy. Zde jim policisté ukázali opravdové zbraně – pistole Glock a CZ. Nechyběl samopal H-K MP5, se kterým se zejména hoši chtěli vyfotit (viz fotogalerie).
V další části dopoledne, zaměřené na práci kriminalistů, si žáci sami zkusili zajistit své vlastní otisky prstů. Většina dětí odcházela s kartou, na které byly daktyloskopické otisky jejich prstů a dlaní.
Nakonec proběhla diskuse zaměřená na rozlišení zákonného a protizákonného jednání. Na rozlišení přestupku a trestného činu. Policista velmi ochotně a pohotově odpovídal na dotazy žáků a sám se dotazoval na jejich znalosti. Někteří žáci dostali pochvalu za znalost právních předpisů a následných postihů za protizákonné jednání.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Daniela Šamánková


<< zpět / top ^

 


vloženo 3. listopadu 2012

Zeměpisná vycházka – Alexandrova rozhledna

Alexandrova rozhledna V pátek 12. 10. 2012 vyrazily společně třídy 7. A a 8. A na zeměpisnou vycházku. Cílem bylo městečko Adamov, nad kterým se ve výšce 491 m n. m. tyčí Alexandrova rozhledna. Nejdříve jsme v Adamově doplnili zásoby jídla a pití a začalo stoupání. Po cestě nás čekalo několik zastavení, kde jsme si vyzkoušeli výškové měření, zopakovali mapování a značení tras, připomněli si, jak se chováme v lese a v CHKO, zopakovali názvy stromů atd. Vše jsme si zapisovali do pracovních listů. Když jsme dorazili na vrchol, měli jsme krásný výhled na celý Adamov a dohlédli jsme až do Brna. Po cestě nazpět nás ale nejvíce zaujal GeoCaching. Pan učitel Mika měl pro nás připravené vysvětlení, jak se takzvané „kešky“ hledají. Po cestě zpět do Adamova byly ukryté hned tři a všechny jsme je našli. Ti nejzapálenější hledači museli dokonce dobíhat vlak, protože u třetí kešky se zdrželi. Těšíme se na další výpravu.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 21. září 2012

Otevření nově upravených prostor ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21

Slavnostní otevření hřiště Slavnostním fotbalovým zápasem partnerských škol bylo v úterý 18. září otevřeno nově upravené hřiště na Mlýnské 27, které je součástí ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21. Rekonstrukce sportovního povrchu včetně instalace nových herních prvků pro předškoláky probíhaly během hlavních prázdnin a úpravy byly provedeny také v prostorách zahrady na Křenové 23. Zde mohou učitelé s dětmi využívat nový zahradní altán s lavicemi určený pro výuku venku a děti z přípravného ročníku a školní družiny mají radost z nové houpačky a basketbalového koše. Zejména pro aktivity nízkoprahového klubu Křenka, který byl otevřen v prostorách bývalé učebny ZŠ Křenová 21, bude sloužit nová lezecká stěna na dvoře školy. Všechny tyto úpravy v celkové hodnotě 678.066,00 Kč byly součástí projektu KŘENKA - zážitkem k inkluzi spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Hana Hadrabová


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2011/2012

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2010/2011

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2009/2010

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v předminulém roce...

<< zpět / top ^