Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2011 - 2012

 

 

vloženo 2. září 2012

Křenovácký jarmark

Křenovácký jarmark V posledním týdnu školy se u nás uskutečnil tradiční Křenovácký jarmark. Jako obvykle proběhl na školním hřišti, kde na diváky čekal bohatý program zpestřený prodejní výstavou výrobků našich žáků. V pauzách mezi jednotlivými vystoupeními jste si tak mohli prohlédnout, a za symbolickou cenu zakoupit různé papírové, dřevěné, či keramické artefakty. Samotný program byl zahájen krátkým projevem pana ředitele a zahřívací písničkou školní skupiny Bongáči, kteří postupně prokládali svými vystoupeními jednotlivé body programu. Publikum tak mělo možnost zhlédnout pohádku O červené Karkulce v podání dětí z MŠ, barevné taneční kreace přípravky a I. stupně, školní pěvecký sbor nebo romské tance skupiny Jiľoro. Paní učitelka Kovářová se postarala o vyhlášení a předání cen za školní kolo recitační soutěže. Celé dopoledne zábavným způsobem moderoval duet učitelů Alena Vaňková a Tomáš Gaja. Všichni účinkující byli oceněni bouřlivým potleskem přihlížejících, mezi které patřili i zastupitelé městské časti Brno-střed. Také díky nádhernému slunečnému počasí byla celá akce velmi povedená, určitě se už nyní všichni těší na příští ročník. Poděkování patří všem zaměstnancům školy, kteří se podíleli na organizaci a přípravě.


Fotografie zde!

Připravil: Petr Oliva, autor je učitelem cizích jazyků


<< zpět / top ^

 


vloženo 19. června 2012

Historie cukráren

Dne 6. 6. 2012 se třídy 7. B, 8.+9. B zúčastnily výstavy „Historie cukráren“, která se konala v Paláci Mitrovských. Místnosti s krásně nazdobeným cukrovím děti okamžitě zaujaly. Mistrně zhotovenými tunely ze sušenek a čokolády dokonce vedla kolejnice a projížděl vláček. Děti mohly obdivovat perníkové a čokoládové domečky a také spoustu dalších sladkostí. Ke zhlédnutí byly i nejrůznější dochované pomůcky určené k výrobě cukrářských dobrot - formičky, válečky, cukrářské nože, hnětač těsta a řada dalších pomůcek. Obdivovat jsme mohli i 80 let starý balicí papír s nápisy Orion a krásně potištěné sáčky a obaly. Dozvěděli jsme se více o brněnských cukrárnách, zejména z doby 1. republiky. Škoda jen, že se cukroví nedalo ochutnat. Nakonec jsme však přece jen neodešli s prázdnou. Dostali jsme totiž malý dáreček v podobě sladkého oplatku, na kterém jsme si ihned smlsli.


Připravily: Mgr. Iveta Nováková a Mgr. Daniela Šamánková, třídní učitelky


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. června 2012

Akce na Kraví hoře

Kraví hora V pátek 25. 5 . se 7. A vydala na Kraví horu, kde byl pořádán den se záchrannými složkami. Ukázky své práce předvedli záchranáři (v bazénu i na suchu), policie a hasiči. Celý areál byl k dispozici všem, kdo se chtěl něco přiučit nebo si jen tak zařádit. Počasí bylo báječné, a proto jsme se trošku zchladili v bazénu. Kluci využili přítomnosti policejního radaru k tomu, aby zjistili, jakou rychlostí běhají. Dále jsme si mohli vyzkoušet, jak se jezdilo ve starých policejních autech. Na závěr jsme se zašli podívat na nově zrekonstruovanou hvězdárnu, kam se příští rok určitě vypravíme.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. června 2012

Zeměpisná vycházka

vycházka 20. dubna se 7. A a 8. A vydala do Nového Lískovce na zeměpisnou vycházku. Každý obdržel pracovní list, který po celou cestu doplňoval. Cílem byla nová rozhledna a přírodní oblast Kamenný vrch, kde zrovna dokvetl Koniklec velkokvětý. Letošní vycházka byla zaměřena na orientaci v mapě, zpracování mapového podkladu a vytvoření panoramatického plánu. Počasí nám přálo a vycházku jsme zakončili sportovními aktivitami, které prověřili zdatnost našich žáků.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 27. května 2012

Besídka ke Dni matek v mateřské školce

Besídka v MŠ Na páteční odpoledne 18. 5. připravily paní učitelky v MŠ sváteční besídku ke Dni matek. Za hojné účasti rodičů vystoupily všechny děti (i ty nejmenší) a každé z nich zarecitovalo básničku pro svou maminku. Potom děti ustrojené do krásných masek společně zahrály pohádku O červené karkulce, která sklidila nadšený potlesk obecenstva. Následovalo vystoupení ve stylu mažoretek a na závěr žáčci předali svým maminkám ručně vyrobená papírová přáníčka. Celá akce byla velmi povedená, děkujeme paním učitelkám za přípravu.


Fotografie zde!

Připravil: Petr Oliva – autor je učitelem cizích jazyků


<< zpět / top ^

 


vloženo 25. května 2012

Geograficko – historická vycházka z Hádů do Bílovic nad Svitavou

Výlet do přírody Společně s panem učitelem Gajou a třídou 9. A jsme se v pátek 18. 5. vydali na malý výlet, který začal na brněnském kopci Hády. Počasí bylo slunečné, zkrátka ideální podmínky pro vycházku do přírody. Hned na úvod jsme se mohli pokochat nádherným výhledem na takřka celé Brno a popovídat si o některých pamětihodnostech, které jsme před sebou měli jako na dlani. Cesta pokračovala kolem vysílače, potom jsme se už vnořili do hlubokého lesa. Měli jsme zde možnost pozorovat různá zvířata a rostliny, se kterými se v betonovém centru Brna, kde sídlí naše škola, jen tak nesetkáme. Žáci dostali za úkol všechny pozorované přírodniny pečlivě zaznamenávat. Postupně jsme jejich postřehy s panem učitelem vyhodnocovali a komentovali. Zastavili jsme se také u Resselova pomníku a zavzpomínali na život a slavné vynálezy tohoto obrozence. Na tomto místě jsme také dopřáli odměnu svým žaludkům a vydali se na další cestu. Ve chvíli, kdy jsme pomalu začali pociťovat únavu z nachozených kilometrů, se před námi objevila paseka, skrz kterou vykukovaly střechy domků – znamenalo to, že jsme v Bílovicích. Stačilo sejít z kopce, přejít most přes Svitavu a byli jsme na vlakovém nádraží. Návrat do Brna byl rychlý, náš vlak přijel za pět minut. Během jízdy ve vlaku si žáci výlet velmi pochvalovali. Do konce roku by rádi absolvovali ještě nějakou podobnou akci.


Fotografie zde!

Připravil: Petr Oliva – autor je učitelem cizích jazyků


<< zpět / top ^

 


vloženo 25. května 2012

Školní kolo fotbalového turnaje

Fotbalový turnaj Dne 4. května uspořádal pan učitel Gaja na malém hřišti školní kolo fotbalového turnaje. Všechny třídy z druhého stupně poslaly do boje své týmy – ty se utkaly systémem každý s každým v zápasech na dvakrát pět minut. Všechna utkání byla nesmírně vyrovnaná, většinou se o konečném výsledku rozhodovalo až v samotném závěru. Mnohé povedené akce a góly doprovázely bouřlivé ovace přihlížejícího publika, složeného z žáků, učitelů i rodičů. Vrcholem celého dopoledne byl souboj 9. A a 9. B, jenž se stal zároveň finálovým duelem. Po prvním poločase se oba týmy rozešly smírně 3 : 3. Drama gradovalo ve druhé půli, kdy získalo převahu kombinačně hrající áčko, které nakonec zásluhou hattricku Michala Davida zvítězilo 7 : 3. Třetí místo obsadila 8. A, kterou vydatně posílil žák čtvrté třídy Marek Funty, jenž se stal jejich nejlepším střelcem. První tři týmy obdržely krásné poháry a věcné ceny, s prázdnou neodešli ani ostatní – dostali aspoň sladkou odměnu za vzornou reprezentaci svých tříd. Cenu pro nejlepšího hráče a kanonýra zaslouženě vybojoval Vojta Lacko z 9. A. K výborné atmosféře turnaje přispělo i nádherné počasí, celé dopoledne bylo teplé a slunečné. Děkujeme panu učiteli Gajovi, který celou akci zorganizoval a vytvořil perfektní a plynulý systém celého turnaje.


Fotografie zde!

Připravil: Petr Oliva – autor je učitelem cizích jazyků


<< zpět / top ^

 


vloženo 8. května 2012

Čarodky

Čarodky V pátek 27. dubna 2012 to na hřišti Mlýnská vypadalo jako v čarodějnické školce. Všichni se proměnili v čarodějnice, čaroděje nebo jejich pomocníky - dokonce i paní učitelky (nebo, že by to nebyl převlek?).
Tato společná akce MŠ, přípravných ročníků a první třídy nadchla všechny přítomné děti. Však si také doma připravili báječné, nápadité a slušivé masky, ve kterých se proháněli na košťatech, tančili a soutěžili.
Na posílenou dostali všichni výbornou pečenou roládu (pekla maminka z přípravky) a jiné dobroty, na památku si děti odnesly diplom.
Pan zástupce nás zdokumentoval v celé naší kráse, fotky budou k prohlédnutí na stránkách školy a na nástěnce.
Tak příští rok letíme zase! Hurá!


Fotografie zde!

Připravila: Věra Zahradníčková, učitelka v MŠ


<< zpět / top ^

 


vloženo 7. května 2012

Herní turnaj mezi školami

Herní turnaj V pátek 23. 3. 2012 jsme uspořádali turnaj mezi třemi spřátelenými školami a to ZŠ Křenová, ZŠ Merhautova a ZŠ 28. října. Jednalo se již o druhý ročník tohoto turnaje, který se opět odehrával na Osmeru. Pravidla byla stejná jako na velkém turnaji, jen některé hry byly, vzhledem k časové náročnosti, vynechány. Hrálo se Ubongo, Želví závody, Trans Amerika, Coloreto a Heck Meck. Naši školu reprezentovalo 6 chlapců z 5. B, 6. A a 7. A. Jako doprovod s námi šel náš bývalý žák Adam Bokor, který se ujal role porotce u jednoho z herních stolků. Dopoledne se vydařilo. Na 1. místě se umístil Nikolas Tomek ze 6. A, na 4. místě Juraj Pícha ze 7. A. Těšíme se na další ročník.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 14. dubna 2012

Vystoupení pro Občanské sdružení Rolnička

vystoupení 11. 4. 2012 se účastnily dívky ze 4. ročníku vystoupení pro Občanské sdružení Rolnička, sídlící v Brně - Černovicích. Dívky pod vedením p. uč. Mgr. Lenky Hrubé zazpívaly písně Venku prší, Luvu Div a Husičky. Pozvána byla také taneční skupina mini Merci, jejíž hudebně-taneční příspěvek byl velice pěkný. Jako čestný host byl na této akci přítomen ing. Karel Holomek - romský aktivista, kterému se naše zpívání velice líbilo a požádal nás o případnou spolupráci při společenských akcích konaných v Romském muzeu v Brně.
Zúčasněným žákyním velice děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy a těšíme se na další vystoupení.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Lenka Hrubá


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. dubna 2012

Velikonoční dílny

Velikonoční dílny Dne 3. 4. 2012 se na naší škole uskutečnily velikonoční dílny. Žáci pátých tříd a druhého stupně byli rozděleni do osmi skupin - každá z nich prošla dvěma dílnami, ve kterých se vyráběly výrobky spojené s nadcházejícími svátky jara. Mohli si tak vyzkoušet třeba pletení velikonoční pomlázky, výrobu velikonočních věnců, ozdob do květináčů, přání nebo netradičních vajíček. Nechybělo ani promítání filmů s velikonoční tematikou, jedna z dílen byla také zaměřena na vaření tradičních romských velikonočních pokrmů. Výrobky ze všech dílen si děti odnesly domů a pochlubily se tak svým rodičům a kamarádům. Celá akce vyvrcholila setkáním všech učitelů a žáků v tělocvičně, kde zástupci každé dílny krátce prezentovali svou aktivitu. Na závěr jsme si všichni společně zazpívali velikonoční, ale i jiné písně. Celý den proběhl v poklidné sváteční atmosféře – všem zúčastněným se nabízené aktivity moc líbily. Doufáme, že třeba před Vánocemi si podobnou akci opět zopakujeme. Děkujeme rovněž vedení školy a všem učitelům za podporu a pomoc, bez níž by organizace této akce nebyla možná.


Fotografie zde!

Připravil: Petr Oliva - autor je učitelem cizích jazyků


<< zpět / top ^

 


vloženo 1. dubna 2012

Slavíci ve školní lavici

Pěvecká soutěž I v letošním roce jsme uspořádali na naší škole populární pěveckou soutěž "Slavíci ve školní lavici". O soutěž byl velký zájem. A to jak ze strany diváků, tak i samotných soutěžících:-) Utkaly se zhruba dvě desítky mladých zpěváků. Zpívalo se s doprovodem kláves nebo kytary. Někteří dokonce bez doprovodu. Výkony soutěžících sledovala odborná porota, složená z řad pedagogů. My vám přinášíme výslednou listinu. Vítězové si zazpívají na velké předvelikonoční akci v tělocvičně školy.


I. stupeň:
1) Erika Dirdová - Zabili, zabili...
2) Vanesa Gažiová - Ej, lásko, lásko...
3) Romana Daňová - To ta Heľpa...
II. stupeň:
1) Markéta Buchačová - Andro jilo...
2) duo Gino Holub a Dominik Albrecht - Stánky...
3) Mariana Kiľaková - Ave Maria...
3) Erik Pícha - Nadara...
Zvláštní ocenění:
Miroslav David, Dominik Albrecht a Nikolas Tomáš - beatbox


Gratulujeme!


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 3. března 2012

Výukový pořad pro žáky II. stupně

Ve středu 22. února 2012 žáci II. stupně navštívili zeměpisný vzdělávací projekt Planeta Země 3000, „Čína - říše mocného draka". Na této cestě pestrobarevnou Čínou jsme se podívali do národního parku Jiouzhaigou Valley, navštívili významné památky a města: Zakázané město, Čínskou zeď, Peking, Hong Kong, Šanghaj. Podívali jsme se do Tibetu a Himalájí i na nejvyšší horu světa Mt. Everest. Viděli jsme místní zvyky a tradice, seznámili se s ohroženými pandami velkými a pandami červenými, sledovali ochutnávky pestré čínské kuchyně a mnoho dalšího. Více informací o celé skladbě projekce si můžete přečíst v popisu programu.
Už teď se těšíme na příští rok a nový program „Tajemný svět Ekvádoru a Galapág“.


Připravil: Mgr. Petr Kapounek


Foto: Adam Lelek (Pro zvětšení klikni na obrázek!)


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. února 2012

Bruslení - 9. A

9. A na bruslích Ve středu 25. ledna jsme se společně se šesťáky po první hodině vydali na autobus k Vaňkovce. Odtud jsme dorazili do Olympie, kde na nás čekalo prázdné kluziště. Rychle jsme si půjčili brusle, někteří obuli své vlastní, zašněrovali a už nic nechybělo tomu, abychom naskočili na led. Pravda, s tím šněrováním nám to moc nešlo a někteří vyžadovali pomoc od učitelů. Na ledě jsme bruslili vpřed, učili se přešlapovat a ti šikovnější to zkoušeli i s jízdou vzad. Zahráli jsme si i na honěnou. Za nádherného slunečného počasí jsme se na závěr všichni vyfotografovali a šli se přezout z bruslí do bot. To byla změna, někteří bruslili na autobus i v civilní obuvi. Už se těšíme na únor, kdy si to zopakujeme.


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. ledna 2012

Vzpomínka na koncert Vánoce přicházejí

Vánoce přicházejí Dne 20. 12. 2011 v 10 hodin v Chrámu Spasitele na Karáskově náměstí v Brně – Židenicích se uskutečnilo předvánoční vystoupení žáků základních škol, které jsou sdruženy v organizaci SBOŠ (Síť brněnských otevřených škol). Byl to už druhý ročník vánočního koncertu, který pořádala ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 v rámci aktivity Otevřená škola. Křenová se pochlubila novými talenty ve svém hudebním souboru Bongáči a po velkém úspěchu prvního ročníku byla účast rozšířena o další vystupující. Byly to školy ZŠ a MŠ Brno, Jihomoravské náměstí, Horníkova a Gajdošova, které předvedly krásná vánoční pásma svých dětí. Jako host vystoupil písničkář Pavel Helan a studentka Muni Andrea Kapounková. Ve zcela naplněném sále kostela sklidili účinkující od posluchačů velký potlesk a uznání za svoje výkony. Všichni se proto už těší na ročník další.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Ludmila Kotlánová


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. ledna 2012

Turnaj deskových her

Turnaj deskových her I v tomto roce (2011) jsme dostali pozvánku k účasti na turnaji v deskových hrách. Z hráčů, kteří pravidelně navštěvují herní klub, byli vybráni 4 účastníci. Jan Bikár a Nikolas Tomek ze 6. A, Nikolas Sedláček a Juraj Pícha ze 7. A. Letošní ročník přinesl novinku v podobě čtyř nových her. Účastníci turnaje si tedy mohli zahrát klasické Ubongo, Trans Ameriku, Želví závody a Galaxy Trucker. K těmto hrám však přibyly nové a to Nalož a jeď, Heckmeck, Cartagena a Coloreto. Přestože se všichni naši hráči moc snažili, nepodařilo se nám v letošním roce (2011) umístit. Heslo celého soutěžního dne však znělo: „Není důležité vyhrát, ale zahrát si a pobavit se“, a to se nám povedlo. Při čekání na výsledky si mohli účastníci zasoutěžit ještě v poznávání exotického ovoce. Turnaj byl zakončen rautem, který pro nás uspořádala restasurace Rebio. Každý účastník dostal na památku tričko a odznak se svým jménem.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 19. prosince 2011

Mikulášská na Křenové, 6. 12. 2011


Mikuláš V úterý 6.12. proběhla v tělocvičně školy ZŠ Křenová Mikulášská besídka pro žáky a jejich rodiče. Všichni se na ni už dlouho předem těšili, protože kolovaly zvěsti, že přijde sám Mikuláš, anděl a čert. A opravdu přišli. Byli krásní, ale i strašní, však se jich některé zlobivé děti bály. Účast rodičů byla velká, a tak se mohly děti pochlubit se svým vystoupením. Bylo toho hodně, co svým kamarádům a rodičům předvedly. Školní hudební skupina, která to všechno zahájila, představila své nové sólisty a měli velký úspěch. Pak následovalo jedno vystoupení za druhým, žáci jednotlivých tříd od 1. po 5. třídu zazpívali své oblíbené písničky, pěvecký sbor si připravil nové pěkné písně, 3. třída překvapila svými znalostmi angličtiny. Krásné vystoupení předvedli tanečníci školního souboru Jiľoro. Této příležitosti využili pedagogičtí pracovníci k neformálnímu působení na rodiče a hovořili s nimi o aktuálních potřebách jejich dětí. Jedním z cílů akce bylo celkové zlepšení vzájemných vztahů a komunikace mezi školou a rodinami. Tato aktivita není financována z rozpočtu projektu, ale zajišťuje publicitu projektu Amen sikhľuvas pre dživipen! (Učíme se pro život!) spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.


Prohlédněte si fotografie z akce.

Připravila: Mgr. Hana Hadrabová


<< zpět / top ^


vloženo 18. prosince 2011

Bongáči hráli na UMČ Brno-Žabovřesky

UMČ Žabiny Čtvrtek... To byl panečku den. Dopoledne jsme naložili školní aparaturu a vydali se do Žabin, kde jsme od jedné hodiny hráli na vánoční besídce místního úřadu :-) Lidé, kteří si nás pozvali, si nás všimli právě před rokem, kdy jsme hráli na Zelňáku. A prý jsme se líbili. Od té doby jsme byli několikrát osloveni - zda nepřijdeme zahrát, ale nikdy nám to nevyšlo. Až nyní. A musím uznat, že to byl pro všechny zážitek. Nejenom, že jsme velmi dobře zahráli a zazpívali, ale oslovilo nás i občerstvení, které si pro nás nachystali :-) Tato akce byla gurmánským zážitkem na všech frontách. Odpoledne jsme ještě vystoupili na Zelňáku. Ale to jsme toho měli už opravdu dost! Další hraní nás čeká v úterý. Do té doby musíme načerpat dostatek sil. Díky všem muzikantům, zpěvákům a pedagogům, kteří se podílí na zdárném průběhu těchto akcí!


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 16. prosince 2011

Europoint 2011 ve florbalu

Europoint 2011 ve florbalu Třetí ročník Vánočního turnaje ve florbalu proběhl v pátek 16. 12. 2011 na ZŠ Tuháčkova. Dva měsíce jsme se na tento turnaj připravovali a nemohli se dočkat jeho zahájení. Síly mezi sebou porovnávaly přihlášené školy Antonínská, Horní, Křenová, Křídlovická, Tuháčkova. Ve skupinách jsme odehráli první zápas se ZŠ Antonínskou. Celou dobu to bylo vyrovnané a snažili jsme se také útočit, což se nám v kombinacích dařilo. Bohužel však v koncovce se nám branku na rozdíl od soupeře nepodařilo vstřelit a prohráli jsme tím nejtěsnějším rozdílem 1:0. Celkové čtvrté místo jsme získali výhrou nad týmem ZŠ Křídlovická. V normálním hracím čase zápas skončil 2:2 a na řadu přišly samostatné nájezdy. V napínavé koncovce jsme zvítězili 3:2. Odměnou nám byly za čtvrté místo dárečky, které nám předal pan Mgr. Ivo Klemeš, který celý turnaj organizoval. Děkujeme a už teď se těšíme na 4. ročník Europointu.


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Petr Kapounek a Mgr. Tomáš Gaja


<< zpět / top ^

 


vloženo 16. prosince 2011

Festival Roztančené školy

Festival Roztančené školy 2011 Asi je ten správný čas, abych zde napsal o milé akci, která proběhla kdysi dávno, ale nedá nám zapomenout.
Psalo se datum 15. listopadu a Bongáči - společně s částí tanečního souboru - se již popáté vydali do Prahy, aby se zúčastnili festivalu Roztančené školy 2011. Tento festival pořádá ZŠ Grafická. Každoročně se na něm sjíždí soubory z celé republiky, aby ve třech hodinách předvedli to nejlepší.
Bongáči se letos zúčastnili festivalu v novém - nezkušeném - obsazení. Pro většinu muzikantů a zpěváků šlo o první vystoupení! To nebylo sice úplně stoprocentní, ale posluchače zaujalo a rozproudilo :-) Marcel Pollák - jako sólový zpěvák - se stal miláčkem publika. Vojta Lacko musel improvizovat při hře na bicí, protože pořadatelé zapomněli na tzv. šroťák...
Děkuji touto cestou našim žákům, ale také pedagogům, kteří se podíleli na přípravě a zdárném provedení celého programu. Věřím, že i příští rok se máme na co těšit.

Prohlédněte si fotografie ZŠ Grafická - Rajče.cz


Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 7. prosince 2011

Není akce jako akce...

...přesně tak :-) Dnes vám přinášíme "pouze" PowerPointovou prezentaci, ve které rekapitulujeme činnost školy - a jak jinak - než fotografiemi. Prezentaci pro vás připravil pan učitel Kapounek, který se stará o fotodokumentaci školy.
Pro stažení prezentace klikni zde! (soubor o velikosti cca 12 MB)


Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 6. prosince 2011

Výrobky ze špejlí

Pracovní činnosti Před měsícem za námi přišel do pracovních činností pan učitel Mika se špejlemi a lepidlem. Nakreslil a napsal nám na tabuli pracovní postup na výrobu posedu a dali jsme se do práce. Měřili jsme, štípali, slepovali, podkládali a týden se s týdnem sešel a museli jsme naši práci odevzdat k oznámkování. Podívejte se, jak se nám to povedlo.


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


vloženo 5. prosince 2011

Veletrh základních škol

Veletrh základních škol Ve čtvrtek 24. 11. a v pátek 25. 11. 2011 se uskutečnil - ve Středisku volného času Lužánky - další ročník VELETRHU ZÁKLADNÍCH ŠKOL. Sešlo se několik desítek škol, které se prezentovaly rodičům, jejichž ratolesti mají usednout 1. září 2012 do "prvňáckých" lavic. Naše prezentace byla zaměřena na přípravné ročníky, které se starají o přípravu dětí do prvních tříd. A statistiky ukazují, že děti, které prošly přípravným ročníkem, jsou o poznání lépe připraveny na požadavky první třídy. Proto jsme letos reagovali na podněty rodičů... a otevřeli druhý přípravný ročník. Zájem byl obrovský. V současné době máme oba přípravné ročníky plně obsazeny a dokonce uvažujeme o zřízení dvou prvních tříd. Ale to možná předbíhám. Na závěr chci poděkovat všem kolegům, kteří se podíleli na zdárné realizaci této akce!


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 1. prosince 2011

Husovický skřivánek

V úterý 22.11. 2011 se v KC Omega v Brně – Husovicích konala přehlídka hudebních talentů, kterou přádalo romské středisko Drom. Naši školu reprezentovaly dvě žákyně z 1. stupně: Jennifer Horváthková z 3. ročníku s písněmi Podvod, Luvu Div a Erika Dirdová ze 4. ročníku s písněmi Venku prší, Husičky. Hudební doprovod jim zajistili členové skupiny Bongáči ve složení Martin Girga – klávesy, Vojta Lacko a Ervín Dirda – cajon. O kytarový doprovod se podělili p. uč. Lenka Hrubá a p. uč. Zdeněk Lichneger. Paní učitelka Ludmila Kotlánová, „duše“ školní kapely, doprovodila Eriku v písni Husičky na tamburínu.
Obě dívky svými písněmi rozezpívaly publikum a jejich vystoupení se všem líbilo. Proto jim do dalších pěveckých akcí přejeme mnoho úspěchů a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.


Připravila: Mgr. Lenka Hrubá


<< zpět / top ^

 


vloženo 16. listopadu 2011

Charbulka u nás

Charbulka u nás V pondělí 31. 10. 2011 se ráno v osm hodin přišli za námi podívat studenti a jejich učitelé ze Střední školy potravinářské a služeb v Brně na Charbulové ulici. V průběhu prvních dvou vyučovacích hodin se nám snažili ukázat nejen co se oni ve své škole už naučili ale také co bychom my, deváťáci, se mohli naučit u nich na škole. Představili nám obory kadeřník, kadeřnice a kosmetička v praxi na nás. Bylo to velmi zajímavé, jak nás upravovali, česali, líčili a lakovali nám nehty. Díky jejich prezentaci bude snad pro nás volba další školy jednodušší.


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


vloženo 5. listopadu 2011

Cvičení instruktorů z policejní školy

Policisté v akci Dne 27. 10. 2011 proběhl na ZŠ Křenová výcvik zaměřený na procvičení speciálních taktických postupů. Výcvik probíhal v období podzimních prázdnin na ZŠ Křenová, a tak jsme mohli bez omezení využít celou školní budovu. Reálné prostředí a dostatečně velké prostory nám umožnily efektivní využití času, který jsme měli k dispozici. Vyzkoušeli jsme nejen postupy, ale i organizaci a řízení výcviku. Poděkování za umožnění výcviku patří především vedení ZŠ Křenová. Rádi bychom obdobný výcvik v reálných prostorách v dohledné době zopakovali.


Fotografie zde!

Připravil: instruktor


<< zpět / top ^

 


vloženo 4. listopadu 2011

Zeměpisná exkurze do Prahy

Zeměpisná exkurze do Prahy V úterý 18. 10. 2011 jsme se v 7 hodin ráno sešli na vlakovém nádraží v Brně, abychom se společně vydali do Prahy. Tentokrát jeli žáci 6. a 7. A. Doprovod nám dělal pan učitel Mika a paní učitelka Procházková. Naše první kroky vedly na Vyšehrad, odkud kněžna Libuše věštila slávu tomuto městu. Taky jsme si zde připomněli pověst o vladykovi Horymírovi a jeho věrném koni Šemíkovi, který jej skokem přes Vyšehradské hradby do Vltavy a následným tryskem k Neumětelům před jistou smrtí zachránil. Nemohli jsme vynechat Slavín – hřbitov, kde jsou pohřbeny slavné osobnosti. Za krásného počasí jsme se přesunuli metrem a tramvají na Petřín. Z nejslavnější pražské rozhledny jsme měli město jako na dlani. Co nás však nejvíce zaujalo, byl Karlův most. Procházku městem jsme zakončili na Václavském náměstí, kde jsme se občerstvili a posilnili před cestou domů. Spokojení a unavení jsme opouštěli Prahu s myšlenkou, že se sem třeba zase za rok vrátíme.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 28. září 2011

Turnaj Europoint Brno

Turnaj Europoint Brno Turnaj Europoint Brno 2011 zahájil v pátek 23. září 2011 fotbalovým zápasem na našem hřišti na Mlýnské. Postup do finálového zápasu jsme si zajistili výhrou nad týmem ZŠ Vejrostova. V turnaji startují celky složené ze žáků nejvyšších ročníků přihlášených základních škol, které se nacházejí v prstenci kolem vznikajícího Jižního centra. Během října budou následovat další sportovní akce, a to zápasy ve florbalu, kterého se také hodláme zúčastnit. Ve fotbalovém turnaji jsme získali Pohár Europoint Brno 2011 za první místo v kopané.
V úvodním zápase turnaje mezi fotbalovými týmy základních škol hrála proti sobě Křídlovická a Tuháčkova. Zápas skončil výhrou Křídlovické 5:3. V dalším nalosovaném utkání porazila Křenová Vejrostovu 6:1. Střelci branek Křenové Čipera 2, Filo 2, Lacko 2. O třetí místo hrála Tuháčkova s Vejrostovou. Zápas skončil 6:2 a medaile za třetí místo získali žáci Tuháčkové. Finálový zápas proti sobě sehráli žáci Křídlovické a Křenové. Velmi vyrovnané utkání skončilo 2:3 ve prospěch Křenové, za kterou skórovali Lacko, Filo a David. Dobrou práci odvedl také náš brankář Pollák. Odměnou za naši velkou snahu je nádherný pohár, zlaté medaile, čepice a batoh s logem turnaje od brněnského magistrátu, který turnaj pořádal. Děkujeme!


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2010/2011

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2009/2010

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v předminulém roce...

<< zpět / top ^